ZAŠTO SMO JEDINSTVENI - Verbatoria BiH

o nama

Verbatoria pruža neurometrijske testove koji procjenjuju urođene sposobnosti čovjeka u oblasti matematike, muzike, kreativnosti, jezika, sporta, samosvijesti i empatije. Zasnovan je na mjerenju moždane aktivnosti tokom jednostavnih testova pomoću nosivog uređaja Brain Computer Interface (pBCI). Kompanija posluje od 2014. godine, a od sada i u Bosni i Hercegovini. Njeni certificirani stručnjaci provode jedinstveno neuro-feedback testiranje za djecu, tinejdžere i odrasle za sedam koeficijenata talenata (TQ). 

 

ŠTA NAS ČINI JEDINSTVENIM?

AUTOMATSKI ALGORITAM

Za razliku od postojećih testova koji su dostupni na tržištu, naši testovi se ne fokusiraju na čitanje i pisanje. Pored toga, mjerenje se ne zasniva samo na ispravnom odgovaranju na pitanja i postizanju visokog numeričkog rezultata.

Proces razmišljanja mozga mjerimo pomoću automatskog algoritma. Naše se mjerenje fokusira na prirodne sposobnosti pojedinca u različitim područjima i moći će naglasiti snage i slabosti pojedinaca što će omogućiti veći razvoj i usmjeravanje na nastavnoj platformi.

PRECIZNA MJERENJA

Sa Neurometrijom je moguće što preciznije odrediti one pravce obrazovanja djeteta koji će za njega biti najučinkovitiji i pomoći će mu da u potpunosti otkrije sve svoje sposobnosti.

Metoda Neurometria uključuje kompaktni senzor – neurointerface (BCI). Mikroprocesor senzora (čipset) razvijen je u Silicijskoj dolini od strane kompanije NeuroSky.com. Kompanija je nosilac patenta za tehnologiju stvaranja prijenosnih senzora i koristi se u različitim faktorima oblika uređaja.

Verbatoria test

Ako se prepoznajete u slijedećim situacijama, potreban vam je Verbatoria test

  • Dijete pokazuje sklonost ka nekoj oblasti a roditelji to ne prepoznaju, ravnodušni su ili čak blokiraju djecu da se u tom smjeru razvijaju.
  • Roditelji troše mnogo vremena i energije da  usmjere dijete u nekoj oblasti dok dijete u svojim težnjama stremi ka potpuno drugoj oblasti.
  • Nedostatak razumijevanja i memorije za određeni školski predmet.
  • Manjak koncentracije i fokusa zbog prečeste upotrebe mobitela, tableta i drugih uređaja.
  • Postcovid provjera razmišljanja djece i sebe.

Unesite podatke u polja ispod i mi ćemo vas kontaktirati

Unesite podatke u polja ispod i mi ćemo vas kontaktirati