O Nama - Verbatoria BiH

O Nama

Verbatoria pruža neurometrijske testove koji procjenjuju urođene sposobnosti čovjeka u oblasti matematike, muzike, kreativnosti, jezika, sporta, samosvijesti i empatije. Zasnovan je na mjerenju moždane aktivnosti tokom jednostavnih testova pomoću nosivog uređaja Brain Computer Interface (pBCI). Kompanija posluje od 2014. godine, a od sada i u Bosni i Hercegovini. Njeni certificirani stručnjaci provode jedinstveno neuro-feedback testiranje za djecu, tinejdžere i odrasle za sedam koeficijenata talenata (TQ). 

Šta nas čini jedinstvenim

Za razliku od postojećih testova koji su dostupni na tržištu, naši testovi se ne fokusiraju na čitanje i pisanje. Pored toga, mjerenje se ne zasniva samo na ispravnom odgovaranju na pitanja i postizanju visokog numeričkog rezultata.

Proces razmišljanja mozga mjerimo pomoću automatskog algoritma. Naše se mjerenje fokusira na prirodne sposobnosti pojedinca u različitim područjima i moći će naglasiti snage i slabosti pojedinaca što će omogućiti veći razvoj i usmjeravanje na nastavnoj platformi.

Sa Neurometrijom je moguće što preciznije odrediti one pravce obrazovanja djeteta koji će za njega biti najučinkovitiji i pomoći će mu da u potpunosti otkrije sve svoje sposobnosti.

Metoda Neurometria uključuje kompaktni senzor – neurointerface (BCI). Mikroprocesor senzora (čipset) razvijen je u Silicijskoj dolini od strane kompanije NeuroSky.com. Kompanija je nosilac patenta za tehnologiju stvaranja prijenosnih senzora i koristi se u različitim faktorima oblika uređaja. Dok senzor koji se koristi u neuroskriningu proizvodi Macroellect.

Osnova TQ metode Zašto je važno

  • Neurometrija sposobnosti ili koeficijent talenta (TQ) jedinstvena je metoda analize prirodnog potencijala osobe (djeteta, tinejdžera, odrasle osobe) pomoću algoritma za analizu individualnih karakteristika mozga tokom izvođenja jednostavnih standardnih zadataka u različitim područjima.
  • Za razliku od bilo kojeg drugog testa, metoda ne ispituje čovjekove vještine ili sposobnosti, već samo identificira područja koja će biti lakša ili teža za razviti u odnosu na ostale.
  • Također je važno da se talenti osobe ne uspoređuju sa bilo kojim dobnim normama ili tablicama. Metoda se aktivno koristi u karijernom vođenju u srednjim školama, razvojnim centrima, sportskim sekcijama širom svijeta.
  • Klijenti Verbatorije su roditelji kojima je stalo do skladnog razvoja djece, kao i specijalisti za psihologiju, administraciju dječijih ustanova, predstavnici poslovnog svijeta, HR stručnjaci i roditelji koji su zabrinuti za budućnost svoje djece.
  • Uz pomoć modernih metoda neurometrije možete identificirati sve talente i sposobnosti djece koji će im odrediti budućnost.

Unesite podatke u polja ispod i mi ćemo vas kontaktirati

Unesite podatke u polja ispod i mi ćemo vas kontaktirati